Honda meest betrouwbare automerk

Honda maakt de meest betrouwbare auto’s, gevolgd door Toyota, Dacia en Mazda. Dat blijkt uit een onderzoek van de Spaanse consumentenorganisatie Organization of Consumers and Users (OCU) onder 30 duizend automobilisten in Europa. Berijders van een Honda Jazz 1.4 hadden het minst pech. Voor 178 verschillende automodellen werd gevraagd of de berijder het afgelopen jaar technische problemen heeft gehad met zijn auto. De merken die de meeste problemen lieten zien waren volgens OCU Smart, Land Rover en Alfa Romeo.

Garantieverzekeraar Autotrust meldde een paar jaar geleden op basis van eigen data ook dat Honda’s de minste pech hebben. De motoren van Audi zijn het minst betrouwbaar. Dat blijkt uit data van garantieverzekeraar Autotrust. In 2012 werd er bij bijna 4% van de Audi’s motorstoring geconstateerd. Bij Honda ligt de schaderatio bij motoren op 0,29%.

Autotrust analyseerde op verzoek van Automotive de motorstoringen bij volumemerken. Autotrust nam in totaal circa 20 duizend voertuigen op in het onderzoek. De gemiddelde leeftijd van de voertuigen lag rond de vijf jaar. Geen van de auto’s in het onderzoek reed meer dan 30 duizend kilometer.